Monday, April 7, 2014

Dieta în cazul Varicelor

Varice
În ultimul timp a devenit destul de populara dieta elaboratăde medici elvețieni, pentru persoanele afectate de varice(deformarea vaselor de singe, aparitia cheagurilor etc.). Din ce cauze apar varicele? Acestea sunt multe, dar in primul rind trebue sa țineți sub control greutatea corpului vostru, alegînd pentru consum alimente bogate în proteine. Consumați pește si ale produse marine, care întăresc vasele sangvine. Varza de mare, vindeca vasele și trebue consumată cît de des posibil. Elasticitatea vaselor este asigurată de vitaminele P și C, pe care le puteți lua din citrice, coacaza neagra, ceai verde etc. Vitamina B, care se afla în carne, ficat, cereale, tărîțe, drojdii de bere întaresc venele și elimina durerile, dar trebue a se avea în vedere ca în cazul prelucrării termice, congelării sau conservării, o buna parte din vitamina B se distruge.
   Vă propunem un regim alimentar de 14 zile, care da rezultate bune și amelioreaza starea de sănătate în cazul cînd sunteți afectat de varice.
1. Primele 4 zile trebue sa va deziceti de bucate fierte coapte sau prajite. Aveti voe doar legume proaspete, pomusoare si fructe. Fructele ar putea fi si uscate, dar lasate pentru o noapte la inmuiat in apa. Mai puteți consuma cîteva nuci, puțină miere si ulei(în salatele de legume).
2. În ziua a 5, la alimentele anterioare se adauga 1-2 felioare pesmeți din secara.
3. În ziua a 6, adaugati 2-3 cartofi fierti, consumati fara sare.
4. În ziua a 7, adaugati inca 2 pesmeti si 500 ml chisleag sau chefir.
5. În ziua a 8, adaugati 1 ou fiert tare.
6. În ziua a 9, repetati ziua anterioara, adica fructe si legume proaspete, cartofi fierti, pesmeti, chisleag, ou.
7. În ziua a 10, adaugati 1 lingura de unt lichefiat si 2-3 linguri brinza de vaci. Untul il puteti adauga la cartofii fierti fierbinti.
8. Urmatoarele 4 zile se repeta ziua a 10.
Dupa incheerea dietei se limiteaza temporar consumul de carne- cite 100g de 2-3 ori pe săptămina. Iar în fiecare zi de luni și marți din fiecare săptămînă, straduiti-va să consumați alimentele din primele 4 zile.